välkommen till min blogg

VÄLKOMMEN till min blogg; blommor och kvistar!

Jag är en finlandssvensk trädgårdsmästare, textilartesan och florist.


TERVETULOA! WELCOME!

2 februari 2012

fun with flowers

det ska man ha!!! 
och det har de sannerligen på IPM mässan! 
många utställare har verkligen lekt med blommor och gjort något helt annat än ett vanligt arrangemang eller en vardaglig bukett. 
man har tänkt lite längre, i syfte att väcka besökarnas intresse!!

















tösabit 3's besök hos neurologen leder till vidare undersökningar, men eftersom hon redan har haft flera krampanfall under de senaste tre åren, så är det med största sannolikhet epilepsi, och därför ska hon nu börja ta medicin mot epilepsi.
'gamla gubizen' (zimba-katten) har efter att en hörntand brustit för en tid sen, nu fått en så svår inflammation i käken att tanden borde opereras bort, men då han är 17 år gammal är det inte helt riskfritt med nedsövning... dessutom hade han höga njurvärden och förstorad sköldkörtel. 
vi måste nu vänta svar på blodproven som togs idag, för att sen bestämma om vi riskerar en operation eller om han ska få somna in för gott. han har dock alla symptom på nedsatt funktion hos sköldkörteln; han magrar fast han äter ofta, han drickor massor, han går omkring som en osalig ande och ropar hela tiden. det enda han inte har är illamående och uppkastningar.
inflammationen i käkbenet gör att njurvärdena stiger hela tiden så om han inte opereras kommer det att gå fort utför för honom...
dessutom har han troligtvis artros i alla leder, precis som matte, hihiihiii... så det vet jag i alla fall hur det känns för honom 
men hjärtat och lungorna var det inget fel på! och lugn som en filbunke var han, lade sig ner och ligga på undersökningsbordet, satt helt lugnt medan de tog blod ur vardera framben! han fick väldigt mycket beröm av flickorna på smådjurskliniken  =D

snart helg, hörni!

susanne


6 kommentarer:

  1. Ojdå det var mycket för sjuttonåringen,vår katt som vi hade före Selma blev sjutton år ,det är nog tråkigt när åren går så fort att det blir dags att skiljas från dom kära vännerna.fina bilder ,kul bilder ,kram Nette

    SvaraRadera
  2. Tänk.. vilka ideer man kan få på en mässa! Hoppas kissen repar sig och blir frisk!

    Kram Gugi

    SvaraRadera
  3. Det går att plantera i det mesta ser det ut som....

    SvaraRadera
  4. Vilka tokroliga idéer :-) Det är så kul och intressant att se dina foton från alla olika mässor! (Speciellt som jag själv en gång i tiden gick en floristutbildning men av olika anledningar inte jobbat med det)
    Hoppas dottern din mår bättre när hon fått sin medicin!!!
    Ha det gott. Kram, Ingela

    SvaraRadera
  5. Inga roliga besked, både vad gäller dotterns epilepsi och din älskade gamla katts krämpor. Det är inte lätt när man kommer i den sitsen att man måste bestämma över liv och död. För sin egen del vill man ju behålla dom lilla liven, men samtidigt måste man ju då se till att dom har det bra och inte lider - och ibland vet man ju faktiskt inte. Dom kan ju inte prata tyvärr!
    Men det var roliga och mycket kluriga blominstallationer du visade, livet blir alltid lite lättare med vackra blommor!!!

    SvaraRadera
  6. Det händer mycket hos er. Hoppas det löser sig till det bästa både för dottern och katt!
    Vilken inspirerande mässa!! Vissa montrar gillar jag mer än andra. Blommor går visst att ha i vad som hellst;)
    Ha det gott!

    SvaraRadera